Cum să alegem camera de vânătoare potrivită

Publicat: mai 5, 2018

Categorie: Articole

Una dintre cele mai frecvente întrebări ale clienților noștri este cum să aleagă camera de vânătoare potrivită. Camerele de vânătoare au multe criterii după care ne putem orienta. Prețul și marca sunt, de asemenea, importante, dar adesea pot fi înșelătoare. Pentru a evita cheltuielile inutile, vă vom sfătui în acest articol despre ce să căutați și ce nu ar trebui să lipsească în alegerea făcută.

Dispozitivele individuale pot fi diametral opuse în parametrii lor, în alte cazuri coincid. Majoritatea mărcilor sunt caracterizate printr-o anumită caracteristică sau accesoriu specific care le fac inconfundabile.

LA CE VEȚI FOLOSI CAMERA DE VÂNĂTOARE?

Mai întâi trebuie să știți pentru ce scop intenționați să folosiți camera. Dacă sunteți pădurar, aveți alte priorități decât un antreprenor care dorește să-și protejeze afacerea. Să vă concentrați și la alte lucruri. Cele mai importante pentru observarea naturii sunt construcția solidă, înregistrarea foto și video de înaltă calitate și mai puțin prezența unui modul GSM. În mediul magazinului, prioritatea va fi ascunderea ușoară a camerei anti-hoți, accesul la distanță prin SMS și iluminarea invizibilă.

ILUMINAREA

Caracteristica de bază a camerei de vânătoare este prezența luminii. Marea majoritate a camerelor de vânătoare dispun de iluminare invizibilă cu o lungime de undă de 940 nm care este invizibilă pentru ochiul uman și animal, ceea ce le face să fie cea mai bună alegere atunci când vreți să păstrați camera ascunsă. A doua opțiune este o iluminare de 850 nm, care oferă imagini mai bune, dar este vizibilă și poate stresa animalele. Diferența este și raza de acoperire: iluminarea de 850 nm este eficientă până la 20 m, iluminarea de 940 nm este ideală pentru distanțe mai scurte - maxim 12 m.

REZOLUȚIA FOTOGRAFIILOR ȘI CLIPURILOR VIDEO

Tehnologia se îmbunătățește încontinuu, așa că astăzi puteți găsi ușor o cameră de vânătoare full HD cu rezoluție foto de până la 20 Mpx. Dacă doriți să faceți fotografii frumoase, aveți la dispoziție o gamă largă de dispozitive de înaltă definiție. Dar dacă calitatea fotografiilor nu este prioritatea dvs., cele de 12 Mpx sunt suficiente - nu aveți nevoie de mai mult pentru a recunoaște fața unui potențial intrus.

RAZA DE ACOPERIRE

Raza standard de acțiune a senzorilor de mișcare variază între 10 și 16 m, în funcție de tip și producător. Dacă camera captează doar un spațiu mic, distanța lungă nu este necesară. Unii producători indică o distanță de până la 25 m, dar în aceste cazuri este aproape imposibil de recunoscut subiectul în fotografii. Aici este de preferat să alegeți siguranța și să nu vă lăsați fermecați de un număr extraordinar de mare.

UNGHIUL DE VIZUALIZARE

Acest parametru este important de avut în vedere în special pentru camerele de vânătoare folosite în aer liber, care vor capta o suprafață mai mare. Unghiul standard de vizualizare este de 45° – cu acesta capturați tot ce aveți nevoie la o distanță standard. Există însă și camere cu un unghi larg de vizualizare, între 80° – 100°, care acoperă un spațiu mult mai mare, însă cu dezavantajul unei denaturări semnificative a imaginii obținute. Imagini clare se pot obține până la distanța de 2 m de la camera de vânătoare.

OBȚINEREA DE IMAGINI

Acesta este un parametru prin care camerele de vânătoare diferă mult. Producătorii se întrec în a avea viteză de fotografiere cât mai mare, însă utilizatorului obișnuit îi ajunge viteza de 0,5 – 1 secunde. Fotografierea mai lentă ar putea fi un dezavantaj, mai rapidă ar fi aproape inutilă.

MODULUL GSM

Prezența unui modul GSM este în ultimul timp caracteristica principală care distinge camerele de vânătoare și este, de asemenea, unul dintre cele mai importante criterii de luat în considerare. Aveți nevoie de notificări regulate de la cameră? Vreți să vă asigurați că zona este 100% supravegheată? Sau ajungeți în mod regulat la cameră, funcționează mai mult ca prevenție și deci nu este necesar să plătiți suplimentar pentru modulul GSM? Modulul GSM vă poate trimite fotografii prin e-mail sau către telefonul mobil la ora selectată sau când înregistrează mișcarea. Fără GSM, puteți vizualiza imagini doar prin cardul SD pe ecranul computerului. O investiție suplimentară în modulul GSM este o cartelă SIM cu posibilitatea de transmitere a datelor.

PARAMETRI SUPLIMENTARI

Unele camere de vânătoare se pot lăuda cu o construcție solidă, rezistentă la apă, în timp ce altele sunt ușor de ascuns datorită dimensiunilor mai mici. Camerele mai mari au de obicei și un afișaj de control mai bun. De asemenea, este important consumul de energie: 4 baterii sunt de ajuns pentru o cameră cu viteză mică, în timp ce dispozitivele cu multe funcții au nevoie uneori de până la 12 baterii.

Orice ați decide să cumpărați, sperăm că veți fi mulțumit de alegere și că își va îndeplini scopul. Dacă aveți întrebări sau incertitudini, am fi încântați să vă sfătuim la adresa noastră de e-mail!